© Copyright VINécole 2023

Introductie - VINécole
33
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-33,bridge-core-3.0.6,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Introductie

Ik ben Debby Leetz- van Schie, registervinoloog van de Wijnacademie.

Nadat ik – lang geleden – een opleiding tot klassiek danseres hebt gevolgd, ben ik daarna de pensioenverzekeringen ingerold. Ondertussen ontwikkelde ik een passie voor wijn die nooit meer weg is gegaan. In 2011 heb ik het besluit genomen om ook te gaan werken met wijn en heb ik de benodigde opleidingen en trainingen gevolgd om in 2017 cum laude te slagen als registervinoloog.

 

Maar je kent het gezegde: ‘hoe meer je weet, hoe minder je weet’ … Dus juist als vinoloog, realiseerde ik mij dat er nog veel meer te leren en ontdekken valt. Daarom ben ik begonnen aan een Internationale Engelstalige wijnopleiding die mij nog een stap verder brengt in mijn wijnkennis: WSET Diploma Course | Weinakademiker.

 

Wil jij ook meer weten over wijn? Ik breng mijn kennis graag over! Tijdens mijn cursussen en themaproeverijen kan ik je alles vertellen over deze veelomvattende en interessante wijnwereld. Maar pas op! Het zou zo maar kunnen dat je dan ook gegrepen wordt door het wijnvirus.

 

Mijn (wijn)motto is: ‘Van wijn word je wijzer’

‘Wijn is zoveel meer dan de wijn in het glas en het wijnproeven alleen: het is cultuur, het is geologie, klimaat en topografie. Je leert over de geschiedenis van de vele wijnlanden, maar ook over wijnbouw, ampelografie (de wetenschappelijke kennis van de druivenstok: het begint immers allemaal bij gezonde druiven!) en niet in de laatste plaats de biochemie en oenologie!’